Köpa bostad

Står du i valet av att byta bostad? – Välkommen att hitta hem!
När man står i begrepp av att byta bostad har man oftast många frågor och det är mycket som skall stämma. Ibland har man som köpare en egen bostad som ska säljas och funderingar kring vad den kan vara värd, hur lång tid det kan ta att sälja den, nya lån etc. Självklart hjälper vi till med värderingen av din egen bostad, nya lån och andra frågor som du har. Vi hjälper dig steg för steg och finns till för dig hela vägen.
Att ha den finansiella delen klar redan när du börjar leta bostad gör att du har ett stort försprång inför kommande budgivning. Vi har goda kontakter med banker och låneinstitut som kan hjälpa till med finansieringen.
Om du inte hittar någon lämplig bostad i vårt befintliga utbud så kan du kostnadsfritt och utan förpliktelser anmäla ditt köpintresse till oss. Klicka här!
Ska du även sälja bostad? Titta då in på vår säljsida. Klicka här!

 

Nedan kan du läsa mer om våra marknadsplatser & själva köpprocessen.

 

 

Köpprocessen

1   På spaning efter ditt nya hem

Vi vill hjälpa dig med letandet att hitta ny bostad. Berätta för oss vad du söker genom att kontakta oss så ska vi hålla ögonen öppna. Ni kan även hålla koll på vår hemsida.

2   Värdering och förberedelse av din befintliga bostad

När du letar ny bostad är det viktigt att förbereda sin egen försäljning för att processen ska bli så smidig som möjligt. Kontakta oss så kommer vi ut och gör
en fri värdering av din bostad.

3   Finansiering

Att ha den finansiella delen klar redan när du börjar leta bostad gör att du har ett stort försprång inför kommande budgivning. Vi har goda kontakter med låneinstitut
som kan hjälpa dig att ansöka om lånelöfte mm.

4   Visning

Vi arbetar alltid med lite längre visningar. Detta för att kunna ge dig bästa möjliga service på plats. Vi vill att du i lugn och ro utan stress ska kunna gå runt och
titta på din blivande bostad. Mäklaren finns alltid på plats för att ge all information du behöver.

5   Undersökningsplikt

Du som köpare har en undersökningsplikt, vilket innebär att du ska ha undersökt bostaden före köp. En bostad säljs i princip i befintligt skick, vilket innebär att fel
och brister i fastighet kan finnas.

6   Budgivning

Vi arbetar med öppen budgivning vilket innebär att spekulanter lämnar sitt bud till fastighetsmäklaren som sedan löpande redovisar alla bud till säljaren och till de övriga budgivarna. Budgivningslista lämnas alltid ut till köpare och säljare vid kontraktskrivning.

Enligt lag behöver säljaren inte sälja till budgivaren som lagt det högsta budet. Detta kallas fri prövningsrätt. Det är först när både köpare och säljare undertecknat kontrakt som kontraktet är bindande. Innan dess är mäklaren skyldig att informera säljaren om alla bud som kommer in.

7   Kontrakt

Vid avslutad budgivning och då en överenskommelse mellan köpare och säljare har ägt rum är det dags för kontraktsskrivning. Vid fastighetsaffärer är inga muntliga överenskommelser bindande. Säljare, köpare och mäklare träffas för att gå igenom och underteckna kontraktet.

8   Tillträde

Tillträdet av din bostad är när överlåtelsen sker. Detta sker alltid efter överenskommelse mellan säljare och köpare. Mäklaren bokar in tid med bank, köpare och säljare. På tillträdesdagen ska likvidavräkning, köpebrev och mäklarjournal undertecknas. Alla handlingar som hör till fastigheten samt nycklar ska här överlämnas till dig som köparen.

Välkommen att prata bostad!

 

VÅRA HEM – Klicka här!

NÖJDA KUNDER – Läs mer!

SÄLJA BOSTAD – Läs mer!

KÖPA BOSTAD – Läs mer!

HOMESTYLING – Läs mer!

KONTAKT – Läs mer!

 

                                                                                             

                         gran3

 

loggo_200x100-med-vgra-text-300x60

 

City Mäklarna Fastighetsförmedling   Tegelbruksgatan 29    554 50   Jönköping      Tel. 036 -30 06 00  citymaklaren@telia.com            facebook-vitt