Sälja bostadsrätt

Dags att sälja bostadsrätten, villan eller fritidshuset?
Vi vänder oss till dig som är ute efter en kompetent fastighetsmäklare med snart 25 år i branschen och som inte vill chansa på att affären ska bli rätt genomförd med ett bra resultat.
Vi jobbar på att presentera våra kunders bostäder på ett inbjudande & stilfullt sätt. Det gäller i allt från exponering på ett stort antal internetsajter, vår hemsida, exklusiva prospekt & sättet att visa våra kunders hem på. Med hjälp av våra verktyg lyfter vi våra kunders bostäder till en högre nivå.
Då vi är ett fristående mäklarföretag så är vi inte bundna vid något speciellt koncept utan kan agera mer fritt på marknaden. Vi kan därmed anpassa marknadsföringen och olika åtgärder efter kundens önskemål, vilket oftast ger en snabbare försäljning och ett bättre slutresultat.
Vårt mål är att vara det bästa valet för säljarna. Det uppnår vi genom en hög personlig servicenivå med kunden i centrum, vilket också avspeglar sig i en mycket hög kundnöjdhet. Hos oss behandlas du inte som ”bara” en i mängden. Vi ser varje kund som högprioriterad & unik.
Genom att skräddarsy olika åtgärder för varje enskild bostad så skapar vi snabba och smidiga bostadsaffärer.
Som en lokal aktör i Jönköpingsområdet sedan 1994 så kan vi vår marknad. Vi vet förutsättningarna, vad som fungerar och därmed vad vi ska göra för att ordna en riktigt bra försäljning. Vi använder oss bland annat av  homestyling och ordnar både långa öppna visningar samt privata visningar eftersom det ger intressenter det lugn och ro de behöver för att inspireras.
Vår ambition är självklart att få ut maximalt pris för din bostad. Under hela förmedlingsarbetet ser vi till att du har koll på processen, vet vad som händer och kan känna dig tillfreds med allt vi gör. Då finns alla förutsättningar för en bra och trygg affär. Första steget inför en försäljning är att vi avtalar ett möte i bostaden du ska sälja och utifrån det lägger upp en plan för hur vi bäst går vidare.
Hos oss får din bostad den tid, omsorg och uppmärksamhet som den är värd. Hos oss varken säljer eller köper man bostad med andan i halsen. Vi anser att stora beslut ska få ta lite tid, vilket oftast leder till en bättre och tryggare affär för både säljaren och köparen.
Vårt arbetssätt & långa erfarenhet ger dig ett LÖNSAMT, TRYGGT & EFFEKTIVT sätt att sälja din bostad.
Vi har många nöjd kunder. Klicka här!
Nedan kan du läsa mer om själva säljprocessen.

 

 

Säljprocessen

1   Möte på plats i din bostad

Första steget är att vi värderar den aktuella bostaden där vi gemensamt kommer överens om ett utgångspris. Vi vill självklart även träffa dig som uppdragsgivare
och få en bild av hur du vill att vårt samarbete ska utformas. Vi informerar samtidigt om vad som ingår i tjänsten och hur vi arbetar.

2   Förmedlingsuppdrag

När vi i samråd har kommit överens om hur försäljningen av din bostad ska gå till undertecknas ett lagstadgat förmedlingsuppdrag.

3   Homestyling

Inför din försäljning kan vi som tilläggstjänst ordna en homestyling där en professionell stylist kommer ut och förbereder inför fotografering så att bilderna som
ska sälja ditt hem blir så bra som möjligt. Styling av ditt hem ger din bostad en stor konkurrensfördel på marknaden och dig en möjlighet till ett betydligt bättre slutpris.

4   Proffsfotograf

Bilder säger mer än tusen ord som man brukar säga och därför är det viktigt att bilderna som senare kommer att marknadsföra ditt hem är verklighetstrogna och
exponerar din bostad från dess bästa sida. Av denna anledning använder vi oss alltid av en professionell fotograf vid alla uppdrag.

5   Besiktning

Vi rekommenderar att ni som säljare av ett hus gör en överlåtelsebesiktning av er bostad innan försäljningen påbörjas. Detta för att du som säljare ska få en klar bild av fel
och brister som finns i huset och för att en köpare ska veta vilka fel och brister de kan förvänta sig av huset.

6   Inhämtning av information

I detta steget inhämtar vi information från dig, banker och myndigheter för att kunna färdigställa ett prospekt. Den information vi vill ha av dig innebär att du lämnar
uppgifter i en färdigformulerad frågelista kring bostaden som kan vara av betydelse för köparen. Dessutom får du göra en beräkning av dina faktiska driftkostnader.

7   Marknadsföringsmaterial

Vi ägnar mycket energi åt göra din bostadspresentation så inbjudande och säljande som möjligt. Vi försöker alltid hitta ”det där” som får den att sticka ut och därigenom bli uppmärksammad. Vi vill att beskrivningen ska vara helt perfekt innan den publiceras på marknaden. Därför håller vi en nära kontakt med våra säljare
innan bostaden marknadsförs.

8   Bostadsprospekt/Broschyr

Information och foton av din bostad läggs sedan in i en till-salu-beskrivning. Innan vi skickar iväg den till tryckeriet har du som säljare självklart
möjlighet att tycka till om innehållet. Den färdiga beskrivningen delas sedan ut till alla spekulanter.

9   Marknadsföring

Din bostad publiceras på vår Hemsida, Hemnet, Blocket och Hittahem. Vi anpassar alltid vår marknadsföring efter dina önskemål.

10   Visning

Vi arbetar generellt med öppna visningar samt även med tidsbokade, personliga och informella visningar. Vilken typ av visning som passar just din bostad bäst
hjälper vi dig självklart med att bedöma. Vi är alltid pålästa och engagerade. Vi anser att stora affärer ska få ta lite tid och ser det som en självklarhet att de
som kommer på visning ska få tid att i lugn och ro gå runt i er bostad och även ställa frågor till mäklaren.

11   Budgivning

Vi arbetar med öppen budgivning vilket innebär att spekulanter lämnar sitt bud till fastighetsmäklaren som sedan löpande redovisar alla bud till säljaren och till                                   övriga budgivare. Budgivningslista lämnas alltid ut till köpare och säljare vid kontraktsskrivning.

Enligt lag behöver säljaren inte sälja till den budgivaren som lagt det högsta budet. Detta kallas fri prövningsrätt. Det är först när både köpare och säljare undertecknat                     kontrakt som din bostad är såld. Innan dess är mäklaren skyldig att informera dig som säljare om alla bud som kommer in.

12   Kontrakt

När budgivningen är avslutad och en överenskommelse mellan köpare och säljare har ägt rum är det dags för kontraktsskrivning. Muntliga överenskommelser när
det gäller fastighetsaffärer är inte bindande. Säljare, köpare och mäklare träffas för att gå igenom kontraktet.

13   Tillträde

Tillträdet av din bostad är när överlåtelsen sker. Detta sker alltid efter överenskommelse mellan säljare och köpare. Mäklaren bokar in tid med bank, köpare och säljare.
På tillträdesdagen ska likvidavräkning, köpebrev och mäklarjournal undertecknas. Alla handlingar som hör till fastigheten samt nycklar ska här överlämnas till köparen.

Vad tycker kunderna: Klicka här!

   Välkommen till en bra affär – kontakta oss !        

     

VÅRA HEM – Klicka här!

NÖJDA KUNDER – Läs mer!

SÄLJA BOSTAD – Läs mer!

KÖPA BOSTAD – Läs mer!

HOMESTYLING – Läs mer!

KONTAKT – Läs mer!

       gran3

 

loggo_200x100-med-vgra-text-300x60

 

City Mäklarna Fastighetsförmedling   Tegelbruksgatan 29    554 50   Jönköping      Tel. 036 -30 06 00  citymaklaren@telia.com            facebook-vitt